Literární web Sůvička

KALENDÁŘ: Angi Sullins, Sophie Wilkins: Nespoutaná žena


Renata Petrickova

Bohyně, bojovnice, léčitelka… Rebelka, která nám hned v lednu připomene, že nemáme zapomínat na minulost a ohlédnout se za generační péčí, péčí rodičů, kterou jsme zažili. Báječný nástěnný kalendář nám dodá energii, inspiraci a samozřejmě strukturovaný přehledný prostor pro poznámky.

Téma kalendáře: Následování sebe samé

Celým rokem nás provází každoměsíční inspirace, která je v roce 2025 zaměřena na objevování svých skutečných potřeb, vděčnosti a následování toho, co je pro nás nejlepší a co je naším životním úkolem. Smyslem života.
Máte-li takové životní naladění a cítíte, že v něm potřebujete podporu, pak tento kalendář využijete i po té duchovní stránce.

Nabízí totiž směr, úvahy, myšlenky, které si pak už každý měsíc rozvinete svým vlastním způsobem. Kalendář je báječný třeba i k výkladům karet, pokud chcete mít informace košatější, každý měsíc si prostě k tomu, co říká kalendář, něco dovyložte…

A pak to může vypadat třeba takto?

LEDEN: Vytrvalost. Soustřeďte se na to, kým jste. Kdo jste… kam míříte. Klidně si dejte období oddechu, kdy o vás okolí neuslyší ani slovo… do své jeskyně, svatyně – a tam odpočívejte právě v tom všem, v čem potřebujete.

Není to mnoho úkolů, není to mnoho omezování, spíše jen naladění… a ta konkrétní cestička se už při letmém pohledu každého dne v měsíci do kalendáře, objeví sama.

Praktická část kalendáře je jako vždy – skvělá!

Rozměrná okénka pojmou vaše denní úkoly, zásadní věci a základní přehled o dnech měsíci předešlém i budoucím udělá dobře každé plánovací duši, která potřebuje mít přehled teď a tady.

Obrázky jsou plné atmosféry elegance, řekněme až šamanské, zvířecí a divoké. Ženské. Nespoutané. Ano, nespoutanou ženu si představuji právě takto.

Z obrázků pak můžete nasávat energii, vnímat další a další symboliku, která se stává ještě hlubší a zajímavější, pokud budete hledat souvislosti i v jednotlivých měsících. Atmosféra, doslova můžete cítit vůně květin a kadidla, některé obrázky jsou velmi sugestivní.

Nespoutaná ženo, povstaň…

A nechť je tvůj rok 2025 rokem zlomovým.

O autorce: Doma v Montrealu i v zahraničí se Sophie Wilkins těší velkému uznání.  Uhel, akryl, olej… soustřeďuje se především na nástěnnou malbu, ale věnuje se i filmům a ilustracím. Její tvorbu charakterizuje metaforičnost, symbolika a smysl pro detail. Ve fantaskních vizích paralelních vesmírů zobrazuje lidské bytosti, které koexistují v harmonii se zvířaty a tvoří jednotu. Každý tvor je pánem svého osudu…

A v tomto jejím kalendáři máme možnost se všeho napít naplno!

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2025, www.synergiepublishing.com

 

 

Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy


Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a