Literární web Sůvička

Právě vychází kniha Pohádková expedice


Eva

V nakladatelství Pikola právě vychází třináctý titul autorky a pedagožky Ludmily Bakonyi Selingerové, alias Pohádkové Lídy.

Vtipné říkanky děti provedou světem tradičních pohádkových bytostí a lidových zvyků. Děti se jemně a s humorem setkají s kulturním a folklorním odkazem našich předků, který pro svou krásu a poutavost provází naši společnost již stovky let. Forma úsměvných básniček zároveň téma pojímá hravě, moderně a laskavě.

Autorka se před čtyřmi roky odstěhovala z Prahy do domu ze 17 století v Pošumaví, kde se topí v peci. V krajině plné přírody, zachovalé architektury, zámků a zřícenin objevuje hlubší vrstvy a významy pohádek, přičemž je spojuje s aktuálními výchovnými a knižními trendy dnešní doby.

 

Anotace: Vydejte se námi na expedici do pohádkového světa a odhalte i pečlivě skrytá tajemství tamních obyvatel. Spolu s pohádkovými hrdiny zavítejte na královský zámek, do temného lesa i říše zvířat a odhalte kouzlo našich tradičních svátků. Říkanky v této knize jsou nejen zábavné, zároveň obsahují důležité informace o naší historii, kultuře a tradicích.

Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy


Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a